di sebalik kisah

Ketam masak lemak cili padi..

6:30 PM Rashidah Abd Hamid 4 Comments

4 Ramadhan 1429H

Salam alaik..

ari ni kerja luar di Kuala Krau lagi..dah siap buat keje tu, ternampak ketam kat pasar mini..eiii..besaq besaq nya..ni sedap kalo wat masak lemak untuk juadah b'buka..hehehe... Bulan2 pose ni, macam2 selera...tapi ketam masak lemak memang 'one of my favourite menu' di bulan Ramadhan (dari dolu2 lg)..ketam masak lemak cili padi..uish...sodaaapppnye..

dalam sebulan tu tak sah kalo xde menu ni, paling kurang pun sekali..paling lebih b'kali2...heheh..

petang kat opis tetiba ada yang buka cerita pasal menu kegemaran ni..macam kelakar je.. kenapa hari ni semua orang mengidam nak makan ketam ni??hehhe..tadi pun kak A dah beli ketam untuk juadah berbuka..tup2 ada lagi 'opismate' yang mengidam nak makan ketam.. (",)

apa-apa pun, petang ni nak singgah bazar ramadhan, beli ayam percik & air soya...



tip..tap...tip..tap...tip..tap...

alamak, nampak gayanya terpaksa batalkan ayam percik petang ni..dah hujan, tak sempat nak pergi ke bazar.. :(

SELAMAT BERBUKA PUASA...

4 comments:

Anonymous said...

ketam... oooo ketam...
sungguh enak dimakan berlemak cili padi...
ooo ketam... ooo ketam

wow kesukaan cik damai...

Anonymous said...

cik damai

Anonymous said...

ble la agaknye dpt rasa ayam percik @ ayam golek.. paling kurang dpt mertabak pn ok.. :)

Anonymous said...

ble nk g bazar paya pulai ni???